Dip çekimi kesinlikle yapılmayan, aylarca suyu değişmeyen akvaryum filtresi.
ÜRÜN İÇERİĞİ.
Biolife Flora Akvaryum İç Filtre Sistemi. Sobo AQ-038 15W 1000Lt/Saat Motorlu
Flora Filtre Ölçüleri : uzunluk 33 cm x 8 cm x 8 cm
Bazı motorlarda, boru takımı fotodakinden değişiklik gösterebiliyor.
(aşağıda fotodaki gibi)
Ürün içeriğine yeni ekstra ilave edilen aparatlar
Flora Filtre Alırken Akvaryum Litrenize Uygun Filtre seçimini ve Motor Kuvvetini Aşağıdaki Tavsiyemizi Okuyarak Doğru Seçim Yapabilirsiniz.
FİLTRE SEÇİMİ
Tekli Flora filtreyi 30 - 150 litre arası tercih edilebilir.
Flora filtre ise 50 ila 300 litre akvaryumlarda tercih edilebilir.
Duble Flora 350 ila 400 litre akvaryumlarda tercih edilebilir.
500 - 700 litre Akvaryumlarda ayrı ayrı karşılıklı çalışan 2 Adet Flora kullanılması tavsiyemizdir.
Motor watt kuvveti seçimini aşağıdaki tavsiyelerimize göre yapabilirsiniz.
Çin malı motorların kutusunda ve üzerinde gerçek doğru kuvvetler yazmadığı için, aşağıdaki tavsiyelerimiz piyasada ve bizde satılan motorların watt ölçer cihazı ile ölçüm yapıldıktan sonra gerçek watt kuvvetleri ön görülerek hazırlanmıştır.
50 – 100 Litre Arası Akvaryumlarda:
10 – 15 – 20 watt kullanılabilir. Bu motorların hepsi wat ölçer cihazı ile ölçümlerde gerçek watt kuvvetleri 7-10 watt arası geliyor. Fiyatlarını değiştiren sadece motorların kalite yapılarıdır. Fiyatı fazla olan motorlar daha kaliteli ve kullanıcısına daha fazla memnuniyet yaşatan motorlardır.
Ürün içine koymaya başladığımız suya yön veren aparat sayesinde sirkülasyonu seven veya sevmeyen tüm balık türlerinde rahatlıkla kullanılabilir.
100 – 200 Litre Arası Akvaryumlarda:
Canlı doğuran vb. sirkülasyonu sevmeyen balıklarda 10 – 15 – 20 watt arası motor kuvveti kullanılabilir. Bu motorlarlar gerçekte 7-10 wattır. Ürün içine yeni koymaya başladığımız suya yön veren aparat sayesinde 10 – 20 watt motorların sirkülasyonu hiçbir balığa zarar vermez.
Cıklet vb. sirkülasyonu seven balıklarda 25 watt motor kuvveti tercih edilebilir. Bu motorlar gerçekte 14 – 15 wattır. Ürün içine yeni koymaya başladığımız suya yön veren aparat sayesinde 25 watt motorların sirkülasyonu hiçbir balığa zarar vermez.
250 - 300 Litre Arası Akvaryumlarda:
Ürünlerimizin içinde suya yön veren aparat gönderdiğimiz için bu aparatı kullanarak tüm balık türlerinde 25 watt motor kuvveti tercih edilebilir. Bu motorlar gerçek ölçümlerde 14-15 watt kuvvetindedir.
Cıklet vb. sirkülasyonu çok seven türlerde motor kuvveti daha kuvvetli olsun istenir ise 35 watt motor kuvveti kullanılabilir. Bu 35 watt yazan motorlar gerçek ölçümlerde 20 watt civarıdır.
300 - 400 - 500 Litre Arası Akvaryumlarda:
Ürünlerimizin içinde suya yön veren aparat gönderdiğimiz için bu aparatı kullanarak tüm balık türlerinde 25 watt motor kuvveti tercih edilebilir. Bu motorlar gerçek ölçümlerde 14-15 watt kuvvetindedir.
Balık sayısı yoğun akvaryumlarda Duble Flora olarak kullanılabilir.
Cıklet vb. sirkülasyonu çok seven türlerde motor kuvveti daha kuvvetli olsun istenir ise 35 watt motor kuvveti kullanılabilir. Bu 35 watt yazan motorlar gerçek ölçümlerde 20 watt civarıdır.
Balık sayısı yoğun akvaryumlarda Duble Flora olarak kullanılabilir.
600- 700 Litre Arası Akvaryumlarda:
Litre fazla olduğu için muhakkak 2 adet filtre kullanmak iyi olur. Birisi sağda kendi motoru ile diğeri ise sol tarafta kendi motoru ile çalışabilir.
Ürünlerimizin içinde suya yön veren aparat gönderdiğimiz için bu aparatı kullanarak tüm balık türlerinde 25 watt motor kuvveti tercih edilebilir. Bu motorlar gerçek ölçümlerde 14-15 watt kuvvetindedir. 2 Adet 25 watt filtre kullandığınızda gerçekte toplam 30 watt elektrik tüketimi olacaktır.
FİLTRE SİSTEMİMİZDEN
İYİ BİR SONUÇ ALABİLMENİZ İÇİN
KULLANMADAN ÖNCE AŞAĞIDAKİ VİDEOLARI
MUHAKKAK İZLEYİN.
BU VİDEOLAR
BAZI YAPABİLECEĞİNİZ ÖNEMLİ HATALARI
ENGELLEMEK İÇİNDİR.
ÜRÜN İÇİNDEKİ KULLANMA TALİMATIMIZIN
MUHAKKAK AYNISINI UYGULAYARAK
KULLANMANIZ İYİ OLUR.
FLORA, MONERA VEYA TEKLİ FLORA FİLTREYİ
KULLANMADAN ÖNCE
MUHAKKAK İZLEYİN
Flora Filtrenin
Hava Kabarcıkları Olmadan Hava Geliştirebilmesi,
Sirkülasyonsuz Kullanma,
Yavru Çekmeden Kullanma Özelliğinin Anlatımı.
FLORA FİLTRE
KURULUM – KULLANIM VİDEOSU
FLORA FİLTRENİN YIKANMASI
Yeni Çıkardığımız
Flora Ve Monera Aparatlarının
Tanıtım Videosu.
Biolife dan Suya Yön Veren Aparat.
Akvaryumda Sessiz Hava Verir
Balıkları Sirkülasyondan Korur.
FLORA VE MONERA
KULLANICI VİDEOLARIMIZI
YORUMLARINI İZLEYEBİLİRSİNİZ
Dış Filtre, Monera Filtre, Flora Filtrenin
Bakteri Tutma Hızı Ve Miktarı Deneyi
Biolife filtre sistemleri
Dip çekimi kesinlikle yapılmayan, aylarca suyu değişmeyen akvaryum filtresi.
Akvaryumunuzun bakteriyel yapısını ve florasını koruyabilen
YENİ (Patentli) filtre sistemi.
Biolife Flora Filtrenin Üstün Özellikleri
Flora filtre, sirkülasyon motoru ile veya istendiğinde (hava ile çalışma parçaları bulunan modelimizi aldığınızda) 5 wat kuvvetinde hava ile de çalışabilen filtre sistemidir. Sirkülasyon motoru ile çalıştırıldığında dip çekimine gerek bırakmaz.Patentini aldığımız sitemin sayesinde çok üst düzeyde bakteri tutan ve aynı zamanda tuttuğu bakteriyi çok hızlı çoğaltarak sudaki amonyağı yok edebilen, akvaryumlarda aylarca su değişimine gerek bırakmayan TÜRK PATENTLİ – TÜRK MARKASI - YENİ filtre sistemidir.
Flora filtre sistemi; 300 litre ve üstü akvaryumlarda istenildiğinde ilave Flora ile birbiri arasında bağlantı kurularak aynı enerji ile daha fazla bakteri tutulmasını sağlayabileceğiniz çok üstün filtre sistemidir. Fitre temizliği yapacağınız zaman her zaman sonuncu sünger veya süngerleri yıkayarak akvaryumun florasını ve bakteri yapısını koruma imkânı sunar. Süngeri yıkamak için çıkardığınızda tuttuğu pisliği akvaryum içine bırakmaz. Fitre temizliği çok pratiktir, yaklaşık 3 dakika sürer.
Flora filtrenin her parçasını bizlerden her zaman temin edebilirsiniz.
Flora Filtre sistemi tek başına kullanılabildiği gibi, istediğinizde Monera filtre ile veya İlave Flora ile birliktede kullanabilirsiniz.
Türk Patentli - Flora filtre sistemi, (2 - 3 – 4 – 5 – 6 kovalı, ful filtre malzemeli) dış filtre sisteminin tutacağı bakteri ve pislikten çok daha fazlasını, çok daha hızlı tutabilen aynı zamanda yararlı bakterilerin çok daha hızlı çoğalmalarını sağlayabilen filtre sistemidir.
Flora filtre sisteminde seramik, substrat, kömür, elyaf vb. sürekli gereksiz masrafa yol açan filtre malzemelerini kesinlikle kullanma ihtiyacı duymadan faydalı bakteriyi çok daha iyi geliştirme ve çoğaltabilme özelliğine sahiptir. Bu sayede akvaryum suyunuzda kristal berraklığı masrafsız ve zahmetsiz oluşturur. Seramik, substrat, kömür, elyaf vb. malzemeleri Flora filtre sisteminde kesinlikle kullanmayın. Bu malzemelerin hiçbirini kullanmadan akıllı ve patentli sistemi sayesinde çok daha üstün sonuçlar alınabilen filtre sistemidir.
Dip çekimini tamamen yok eder. Flora filtre akvaryum uzunluğuna ve litresine uygun doğru kuvvette motor ile kullanıldığında ve aynı zamanda akvaryumun dibinde bulunan kumu ve pisliği havalandırabilen balıklar olduğunda, balık dışkıları vb. atıkların tamamını çekerek filtre haznesine hapseder. Flora filtre takacağınız akvaryumunuzda özellikle ve kesinlikle dip çekimi yapmayın.
Akvaryumda kristal berraklık oluşturur ve koku yapmaz: Flora filtrenin havuzlu süngerleri sayesinde, birinci süngere gelen pis su ilk önce birinci süngerin kirlenmesini ve hızlı bakteri tutmasını sağlar ve ilk temizlik başlar. Birinci sünger kirlenip bakteri tutumu sağladıktan sonra, pis su ikinci süngere geçer. İkinci süngerde kirlenip bakteri tutma tamamlandığında, ikinci süngerde temizlik yapma performansına ulaşır. İki süngerinde sünger gözenekleri tamamen dolduğunda, pis suyun bir miktarı kapaktan çıkmak ister. Bir miktarı kapaktan çıkar diğer fazla miktarı havuzlu süngerin gözeneklere yerleşmiş bakterilerin arasından geçmesini (motorun kuvveti ve suyun ağırlık kuvveti) zorlayarak sağlar. Gözeneklere yerleşmiş yararlı bakterilerin arasından zorla geçen pis suyun içinde bulunan zararlı bakteriler ve pislikler, gözeneklerde bulunan yararlı bakteriler sayesinde tamamı yakalanır. Azot döngüsünde görev alan yararlı bakterilerin gelişmesine ve çoğalmasına çok iyi ortam sağladığı için bu bakteriler sayesinde suda gelişen amonyağı yok ederek kokusuz, berrak bir su ile akvaryum zevkinizi maksimuma ulaştırır.
Flora filtre kullanılan akvaryumlar ile yaptığımız deneylerde su değişimi yapma ihtiyacı en az 1 yıl - 2 yıl görülmemiştir. İstek doğrultusunda 3 ayda, 6 ayda veya 12 ayda bir ¼ miktarı geçmemek kaydı ile en az 10 gün dinlendirilmiş çeşme suyu ile veya damacana su ile akvaryumunuzdan su değişimi yapabilirsiniz.
UYARI- Filtre temizliği yapıldığı gün su değişimi yapılmamalı. Aralarında en az 10 -15 gün zaman farkı olmalı.
Akvaryumdan temizlik için çıkartırken, tuttuğu pisliğin hiç birini akvaryuma bırakmaz: Flora filtre temizlik için akvaryumdan çıkarılırken hapsettiği pislikleri kesinlikle akvaryuma bırakmaz. Filtre temizliği rahat ve pratiktir.
Uzun süre elektrik kesintisi olsa dahi elektrik geldiğinde ‘’dış filtre sistemlerinde en çok yaşanabilen, su kaçırma tehlikesi ve filtre haznesindeki pisliği tekrar akvaryuma vermek gibi’’ gereksiz sorunların hiç biri yaşanmaz.
Flora filtrede motor arıza yaptığında sadece motor değiştirilerek yıllarca kullanılır. Farklı motor kuvveti takarak küçük veya büyük her akvaryumda (50 litreden 2000 litreye kadar) kullanılır.
Yavru balıkları çekmesini istemediğinizde Flora filtrenin çekim yaptığı süzgeçli bölüme 6 – 7 cm çapında ortası delik, geniş gözenekli sünger takabilirsiniz.
Akvaryumdan zaman içinde buharlaşarak eksilen suyun yerine muhakkak ağzı açık bir kabın içinde, en az 10 gün dinlendirilmiş veya damacana su ile ilave edilerek tamamlanmalıdır.
Biolife Flora’yı (akvaryumunuzun litresine ve uzunluğuna göre doğru sayıda ve/veya doğru kuvvette) sirkülasyon motoru ile oksijen verecek şekilde kullandığınızda başka herhangi bir filtre, motor, hava motoru vb. kullanmanıza gerek yoktur.
ÖNERİLERİMİZ
UYARI-Flora filtreyi akvaryumunuza takmadan önce plastik aksamlarını tuzlu veya sirkeli ılık suyla yıkayıp durulayın. Süngerlerini sadece suyla yıkayıp, Flora süngerinin tüm gözeneklerine suyun girdiğinden emin olacak şekilde suyun içinde sıkarak suya doyurun, ıslak olarak takın. Flora kasası imkan var ise 1-2 cm suyun içinde olsun. En fazla yarısı suyun içinde olabilir. Yarısından fazlası suyun içinde olmamalıdır. İstediğinizde Flora kasası suyun dışında kalacak şekilde de kullanabilirsiniz.
UYARI-Balıklara yem atmadan önce Flora’yı muhakkak durdurun. Balıklar 3-5 dk içinde yemlerini yedikten sonra tekrar çalıştırın. Flora’yı yem attığınızda durdurmaz iseniz, atılan yemleri gereksiz yere çeker.
UYARI- Flora’yı akvaryumunuza takar iken, pissu çekme aparatlarının ucuna takılan süzgeçli bölümün kumdan yaklaşık 3 - 5 cm yukarıda olmasına dikkat edin. Kuma çok yakın kullandığınızda gereksiz yere kum çekme ihtimalini oluşturur.
UYARI-Flora filtre sistemi akvaryumda su döngüsünün çok iyi oluşturulması için muhakkak akvaryumunuzun sağ camına veya sol camına takarakkullanmalısınız.
UYARI-Flora filtre akvaryuma takıldığında motorun kafası muhakkak 1 ila 2 cm arası suyun altındaolmalıdır. Motor kafası kesinlikle suyun dışında olmamalıdır. Motor kafası bir miktarı dahi dışarıda olduğunda, motor kendini tam soğutamayacağı için motorun bozulmasına yol açar. Motor kafası 2 – 3 cm den daha fazla su seviyesinin altında olduğunda motorun çalışma performansını azaltır ve gereksiz güç kaybı yaşanır. Oksijen vermesi azalabilir veya tamamen kesilebilir.
FLORA MOTORSUZ
FLORA WP 2990 25 WATT - FLORA WP 1990 15 WATT
FLORA BL 1668 20 ATT
DUBLE FLORA MOTORSUZ
DUBLE FLORA WP 2990 25 WATT
DUBLE FLORA BL 2668 35 WATT
FLORA VE MONERA
KULLANICI VİDEOLARIMIZI
YORUMLARINI